15 Aralık 2014 Pazartesi

Spor Öncesi Sağlıklı Enerji Topları

Bu aralar pek popüler enerji topları. Kimin profiline girsem ya da Youtube'da sağlıklı tarif incelesem sürekli gözüme çarpıyor. Popüler olmayacak gibi de değil gerçi; hem tadıyla hem görüntüsüyle pek çok kişinin yiyeceği cinsten bir meret :) Özellikle spor öncesinde gerekli enerjiyi sağlamak ya da şekersiz Türk kahvesi yanında 1 adet tüketmek için ideal. Tatlı krizini anında kestiğini söylemiyorum bile :) Gelelim tarife:

Öncelikle bu basit ve lezzetli tarifin 895128 adet varyasyonu olduğunu, dilediğiniz malzemeleri katarak zenginleştirebileceğinizi hatırlatmak isterim. Ben aşağıdaki malzemeleri ekledim.
  • 7 adet çekirdekleri alınmış hurma (olabildiğince yumuşak)
  • 1 yeşil ekşi elma (muz ya da istediğiniz herhangi bir meyve de olabilir, elmayı tavsiye ederim hurmanın tatlılığını dengeliyor)
  • 20-25 adet badem (çiğ kaju, çiğ fındık, ceviz de harika olacaktır, ya da hepsinden az az)
  • 1 tatlı kaşığından biraz az yer fıstığı ezmesi
  • Tarçın
Malzemeler eklenirken
Tüm malzemeleri robotta iyice çektiriyoruz. Elimizle ufak toplar haline getirip istediğimiz malzemeye iyice bulayıp, 45 dk buzlukta bekletiyoruz. Hepsi bu kadar! :) Ben evde ne varsa bulamak için onu kullandım. Tarçın, Türk kahvesi ve toz haline getirilmiş badem. Saf kakao, hindistan cevizi tozu, antep fıstığı gibi alternatifler de güzel olacaktır. Buzdolabında birkaç gün saklayabilirsiniz.
Enerji topları her ne kadar sağlıklı besinlerden oluşsa da kontrollü yemekte fayda var. Gün içindeki hareket, spor, karbonhidrat-protein-yağ dengenizi düşünerek yemeye özen göstermelisiniz. Ben spordan 2 saat önce 2 adet tükettim, spordan geldikten sonra yağ ve karbonhidrat açısından fakir, protein zengini bir menü ile dengelemeyi düşünüyorum.


Afiyet olsun!

2 yorum:

  1. onyüzmilyonoje18 Aralık 2014 03:43

    Merhaba. Harika görünüyorlar. :) Blog keşif etkinliğinde rastladım bloğunuza. Ben de bloğuma bekliyorum sizi. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, teşekkür ederim. Göz atıyorum blogunuza hemen :) Çok sevgiler

    YanıtlaSil